Det vi lager

Det startet med pultost

PultostSelv om pultosten ikke var et helt nytt produkt på gården var det kvoteordningen på 80-tallet som fikk folket på Bakken Øvre til å tenke i nye baner for bruk av mjølk. I førsntinga skjedde produksjonen med en gammel hånddreven separator og omsetningen var bra fra første stund. Produksjonslokalene har fått et betydelig oppsving siden starten i 1980.

I dag selges pultosten i 200 grams begre i lokale butikker rundt omkring i Hedemark og Oppland, og på mesteparten av Bondens Marked Hedemark, Oppland, Oslo og Drammen. Vi er også på andre markeder som for eksempel Grunsetmarten, Kaupangermarten og Engerdalsdagene.

Spekemat av egen utegris

Utegangergris

Spekematen er fra lykkelige utegriser og den lages på Bakken Øvre. Vi bruker spekeskinka, kotelettkammen og flatbiffen til speking. Kjøttet blir saltet, en del blir røkt før den henges på stabburet til tørking.

Burgere og karbonader

mats-olsen Etter litt prøving på slag av forskjellige kjøttprodukter viste det seg at det var karbonadene folk ville ha. Om du er på et Bondens marked hvor det lukter stekt løk, så er sannsynligheten stor for at Bakken Øvre er i nærheten med sine kjøttfulle burgere. Dermed ble det som egentlig var tenkt på som et biprodukt et hovedprodukt med mye godt kjøtt. En fløteskvett hever smaken ytterligere. Når en slakter så får en jo noen biffstykker og andre stykkningsdeler, som blir solgt på markedene. Et godt utvalg av hjemmelagede produkter ga mulighet for enda en ny produksjon. Sylte er også et annet hovedprodukt på Bakken Øvre.

Catering

Så var det på tide å tenke på noe nytt. Og det ble catering. Det ble en brå og god start med tolv konfirmasjoner første sesong. Siden har det bare blitt flere oppdrag og i dag er antallet rundt 350 i året. Og størrelsen er alt fra spekemat til 1000 til den som bare bestiller til seg selv. Cateringen består også av tradisjonell julemat, snitter, gryter, steker og supper. Det nyeste tilskuddet er grillmeny. Vi kommer til deg og griller for deg og dine gjester. Alt fra 10 til 600 gjester.